Klávesista britské kapely The Cure O'Donnell oznámil, že trpí leukémií

ČTK ČTK
3. 9. 2024 9:44
Klávesista britské kapely The Cure O'Donnell oznámil, že trpí leukémií

Klávesista britské kapely The Cure Roger O'Donnell na sociálních sítích oznámil, že se už rok léčí s leukémií. Učinil tak u příležitosti měsíce osvěty o rakovině krve.

"Září je měsícem informovanosti o rakovině krve, takže je to dobrá příležitost k dialogu o těchto onemocněních. V září loňského roku mi byla diagnostikována velmi vzácná a agresivní forma lymfomu. Několik měsíců jsem příznaky ignoroval, ale nakonec jsem šel na vyšetření," napsal osmašedesátiletý O'Donnell na síti X.

Hudebník ujistil fanoušky, že po 11 měsících léčby a díky péči specialistů už je mu lépe. Vyzval veřejnost, ale brala příznaky nemoci vážně, neodkládala případnou diagnózu a pomáhala nemocným.

The Cure založil zpěvák a kytarista Robert Smith, který si dodnes udržuje typickou image s rudými rty, černými vlasy a černě podmalovanýma očima. První vystoupení kapela odehrála v roce 1978, dosud absolvovala přes 1500 koncertů. O'Donnell s The Cure hraje na klávesy od roku 1987, loni kvůli nemoci musel vynechat turné po Jižní Americe.

 

Právě se děje

Další zprávy