Jack White v březnu vydá první sólovou desku

Adam Pešek
22. 2. 2012 3:12
Po rozpadu White Stripes vydává Jack White první sólovou desku
Foto: Aktuálně.cz

The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather - všechny tři úspěšné projekty jsou aktuálně u ledu a první dva i bez výraznějších vyhlídek na další pokračování. Jejich tahoun Jack White tak měl dostatek času na nahrání první sólové desky Blunderbuss a po valentýnském zveřejněním klipu Love Interruption nyní odhalil i tracklist chystaného alba.

Blunderbuss bude mít třináct skladeb, které White nahrál s téměř neznámou sestavou hudebnic. Doprovodné vokály poskytla Ruby Amanfu, jejímž největším dosavadním úspěchem byla skladba Heaven's My Home napsaná s Katie Herzigovou pro kapelu The Duhks, která se v roce 2007 dočkala nominace na Grammy za nejlepší country nahrávku roku.

Klarinetistku Emily Bowland pak White naverboval v nashvillském orchestru a pianistku Brooke Waggoner jako teprve začínající písničkářku.

První produkty jejich práce, odhlédneme-li od singlu Love Interruption,  budou ke slyšení až 3. března, kdy se ikona současného garage rocku představí v zábavním pořadu Saturday Night Live. Deska samotná vyjde 24. března.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy