Glastonbury čeká největší kapelu světa

29. 1. 2007 9:00
Glastonbury - Arctic Monkeys, The Who a Björk jsou prvními oznámenými hvězdami největšího letního festivalu naší planety.
Who, zbylí dva stateční
Who, zbylí dva stateční | Foto: Universal Music

Po dvouleté pauze se koná od 22. do 24. června v britském Glastonbury. Minule se na něm sešlo 150 000 fanoušků hudby všech žánrů, kteří obývali prostor 3,6 km2.

Organizátoři kolem jmen headlinerů dělají dlouho tajnosti a dávají tak médiím prostor ke spekulacím. O Arctic Monkeys jako jedné z nejpopulárnějších britských kapel málokdo pochyboval, Björk také nemohla překvapit, ale kolem The Who panují další otázky. Zakladatel festivalu, farmář Michael Eavis totiž už dříve řekl, že čeká na "největší kapelu na světě", což v souvislosti The Who a jejich novým albem Endless Wire nikdo nebere jako rozluštění hádanky.

Foto: Universal

Jak napsal týdeník Music Week, tou největší kapelou by mohli být Red Hot Chili Peppers.

Earl totiž odmítá, že by na Glastonbury hráli U2 nebo Coldplay, tvrdí v časopise NME a zároveň předvídají, kdo šanci dostane:  Bruce Springsteen, Oasis, The Killers, The Strokes a kanadští rockeři The Arcade Fire.

Naopak s Kylie Minogue se počítat nemá. I když zpěvačka posluchačům dluží vystoupení z roku 2005 (tehdy jí lékaři zjistli rakovinu a ona přestala koncertovat), teď jezdí s comebackovým turné a její program je plný.

Vstupenky na Glastonbury se prodávají od 1. dubna jen předem registrovaným čekatelům jako nepřenosné průkazky s fotografií. Média předpokládají, že hlad po dobrých kapelách nebude o nic menší než v roce 2005 - tehdy na vyprodání největšího festivalu světa stačily 3 hodiny a 20 minut.

 

 

Právě se děje

Další zprávy