Více než milion vstupenek. Oasis vyprodali celé turné, fanoušci si stěžují

ČTK ČTK
31. 8. 2024 21:26
Prodej vstupenek na comebackové turné britské kapely Oasis v sobotu odstartoval za velkého zájmu publika, který způsobil přetížení rezervačních platforem na internetu. Lidé si stěžovali, že v prohlížeči vidí chybové stránky nebo že je web po mnohahodinovém čekání vyhodil z fronty dřív, než mohli mít šanci nakoupit.
Obnovení kapely Oasis připomíná také graffiti na zdi hospody nedaleko britského Manchesteru.
Obnovení kapely Oasis připomíná také graffiti na zdi hospody nedaleko britského Manchesteru. | Foto: Reuters

Zájemci kritizovali také cenovou politiku distributora Ticketmaster. Ten za zvlášť žádané lístky ve Velké Británii chtěl někdy i více než dvojnásobek inzerované ceny, upozornil server stanice Sky News. Ve 20 hodin večer skupina na síti X oznámila, že všechny termíny jsou vyprodané.

Oasis v roce 2025 odehrají první koncerty po šestnáctileté pauze. Zatím oznámili 17 vystoupení ve Velké Británii a Irsku. Podle agentury AP se během soboty celkově prodalo přes milion vstupenek.

Ty se smí dále přeprodávat pouze přes oficiální sekundární trh distributorů Ticketmaster a Twickets "za nominální hodnotu", avizovala předem kapela. Ale "je nominální hodnota 150 babek, nebo 350 babek?" reagoval jeden z uživatelů v narážce na zdražování některých vstupenek sítí Ticketmaster.

Na systém zvyšování cen "žádaných" (in demand) vstupenek si fanoušci stěžovali už odpoledne. Jedna uživatelka sdílela screenshot, na němž je vidět, že vstupenka na stání, jejíž inzerovaná cena byla 151,25 libry (4500 korun) bez započtení poplatků, se při vysoké poptávce prodávala za 356,80 libry (10 600 korun).

Ticketmaster na svých stránkách podle Sky News uvádí, že "žádané" vstupenky nabízejí "zvlášť vyhledávané pohledy a místa" a jsou upravovány podle nabídky a poptávky.

Distributor Twickets už po poledni fanouškům, kteří byli vyřazeni z virtuální fronty, vzkázal, že se mohou registrovat k prodeji na oficiálním sekundárním trhu, který otevře "již brzy". Zároveň varoval před neoficiálními přeprodejními kanály jako Viagogo, kde jsou lístky k mání za několikanásobnou cenu.

 

Právě se děje

Další zprávy