Earth, Wind, Fire & Praha

ČTK
13. 2. 2006 8:30
Praha - Americká funk-soulová kapela Earth, Wind & Fire zahraje 23. dubna v pražském Lucerna Music Baru.

S formací vystoupí jako speciální host její bývalý člen Al McKay.

Earth, Wind & Fire působí na scéně od roku 1969, kdy kapelu založil bubeník Maurice White. Jeho skladatelské a aranžérské schopnosti spolu s projevem a rozsahem zpěváka Philipa Baileyho a instrumentálním uměním Al McKaye byly základem úspěchu kapely, která se stala vzorem pro mnoho dalších souborů. K jejímu odkazu se hlásí kupříkladu současné taneční hvězdy Black Eyed Peas, ale i čeští Monkey Business.

Skupina, která natočila už 28 alb, získala pět Grammy v kategorii R&B; v hitparádách bodovala písněmi Sing a Song či September.  Na posledním albu Earth, Wind & Fire Illumination z loňského listopadu se opět podílel Al McKay, který v roce 1981 skupinu opustil a začal se věnovat produkování různých umělců.

Earth, Wind & Fire oslovili už dvě generace posluchačů. Krok k té mladší udělali právě na novém albu, na němž jako hosté vystupují Kenny G či Will.I.Am ze zmíněných Black Eyed Peas.

Na pražském koncertu, jenž slibuje funkový zážitek podobný vystoupení George Clintona, Tower Of Power nebo Prince, kapela vystoupí pod názvem Earth, Wind & Fire featuring Al McKay Allstars. Předkapelou budou čeští Navigators pochopitelně těžící z r'n'b, soulu i funku. 

Oficiální stránka kapely

 

Právě se děje

Další zprávy