Dylan zpíval ve Vietnamu a měl by se prý stydět

10. 4. 2011 22:26
Stejně jako v Pekingu nezpíval některé nejznámější písně
Foto: Reuters

Ho Či Minovo Město - Americký zpěvák Bob Dylan, svého času velký odpůrce války ve Vietnamu, v neděli v této zemi uspořádal svůj vůbec první koncert. Vynechal ale některé písně, jejichž text by mohl být z hlediska úřadů podvratný. Na koncert v Ho Či Minově Městě přišlo asi 5000 lidí.

Stejně jako v čínské metropoli Pekingu, kde se podřídil místní cenzuře, Dylan nezazpíval některé ze svých nejznámějších písní jako The Times They Are A-Changin nebo Blowin' in the Wind.

Mluvčí vietnamského ministerstva zahraničí před koncertem řekl, že nemůže potvrdit, zda repertoár předem posoudí úřady. Organizace na obranu lidských práv Human Rights Watch o tom ale nepochybovala a prohlásila, že Dylan "by se měl stydět".

"Mladý Dylan by nepřipustil, aby mu nějaká vláda říkala, co má zpívat," řekl ředitel Human Rights Watch pro Asii Brad Adams. Dylan prý neměl k Vietnamu a ke své přítomnosti v této zemi žádný komentář. Agentura AFP poznamenala, že mnozí mladí Vietnamci o Dylanovi tak jako tak nikdy neslyšeli.

 

Právě se děje

Další zprávy