Colours Of Ostrava už mají první hvězdu

Ondřej Stratilík
12. 1. 2006 10:00
Ostrava - Pořadatelé festivalu Colours Of Ostrava zveřejnili jméno první hvězdy, která letos v létě na severu Moravy zazpívá. Je jím současná superstar africké world music Salif Keita.

"Každý rok se pokouším o hvězdu africké hudby Salifa Keita z Mali. Doufám, že jednou se mi sem tohohle fenomenálního zpěváka podaří dostat," odpověděla vloni Zlata Holušová internetovým novinám OstravaBlog na otázku, kterého svého oblíbeného umělce by chtěla do Ostravy přivézt. Letos se jí to konečně podařilo.

Keita je jedním z nejpovolanějších zástupců africké world music. Ve své hudbě totiž spojuje vše důležité, co černošská kultura poskytla světové hudební scéně: jazz, funky music, módní kubánské rytmy prezentované především uskupením Septeto Nacionál a Buena Vista Social Club a nezbytný soul okořeněný chytrým r´n´b.

Na letošní jubilejní pátý ročník Colours Of Ostrava dorazí Salif Keita i se svou doprovodnou kapelou. Jádro vystoupení budou tvořit především skladby z aktuálního a kritiky ceněného alba M´bemba.

Letos poprvé se festival uskuteční až třetí červencový víkend (tedy 20.-23. července) a bude trvat čtyři dny - délkou se mu tedy v Česku může rovnat jen Sázavafest. Ještě do konce ledna lze lístky do Ostravy zakoupit za 490 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy