Člen Massive Attack míří na Slovensko

Ondřej Stratilík
8. 11. 2005 14:26
Bratislava - Hlavní město Slovenska přivítá druhého prosince Daddyho G, člena legendární trip-hopové kapely Massive Attack.

Na Slovensko přijíždějí extraligové hvězdy hudebního světa poměrně často. Zavzpomínejme jen na letošní prázdniny, kdy tu na trenčínské Pohodě zahráli Prodigy, Roni Size, Garbage, Roots Manuwa, na Hodokvase v Pezinoku zase hip-hopoví The Herbaliser, The Brand New Heavies, Calyx a na bratislavském elektronickém Wilsonicu Apparat nebo scratchový mistr DJ Vadim z Ninja Tune. Právě na podzimním Micro.Wilsonicu, což je satelitní projekt velké letního Wilsonicu, zahraje jako headliner DJ Daddy G.

Grant Marshall je jedním z těch, kdo stáli v osmdesátých letech u zrodu bristolského Wild Bunch Sound Systemu, ze kterého se v roce 1987 oddělila tříčlenná skupina a dala si jméno Massive Attack.

Daddy by se dal bez nadsázky označit za otce trip-hopu, nebo také, jak se tomuto stylu v Británii říká, "Bristol soundu". V roce 2004 u belgického vydavatelství !K7 vychází tradiční signovaná kompilace DJ Kicks. Daddy jako by vystoupil ze stínu Massive Attack a ukázal, jaký vliv vnáší do kapely. Výběr skladeb je opravdu reprezentativní: trip-hopový kralevic Tricky, vyznamenaní pionýři elektronické scény Leftfield nebo soulová kráska Aretha Franklin.

Bratislavští se tak můžou těšit na různorodý Djský set plný funky music, downtempa, dubu, ale i inteligentních klubových "pecek". Je taky možné, že Marshall zahraje některé skladby z připravovaného alba jeho mateřské skupiny. Micro.Wilsonic se uskuteční v prostorách architektonicky krásné Staré tržnice. "A když už budou ty Vánoce tak blízko, rozhodli jsme se, že cena vstupenek bude víc než dárečkem 249 korun slovenských," zvou pořadatelé.

 

Právě se děje

Další zprávy