Blur nahrají dvě nové písně. Premiéra bude na Twitteru

Kultura Kultura
26. 6. 2012 17:18
Britpopová ikona vydá první novinky od roku 2003
Blur na festivalu Glastonbury 2009
Blur na festivalu Glastonbury 2009 | Foto: Reuters

Londýn - Britpopová kapela Blur se svým reunionem nevrací jen na pódia, ale přichystala také dvě nové skladby. Premiérově je odehraje na nespecifikované londýnské střeše a do světa půjdou prostřednictvím vůbec prvního živého streamu sociální sítě Twitter.

Dva nové songy nazvané The Puritan a Under the Westway kapela napsala pro své vystoupení k oficiálnímu ukončení olympijských her, které se uskuteční 12. srpna. Dle vyjádření baskytaristy Alexe Jamese v oficiální upoutávce na Youtube ukazují zcela odlišné části Blur: „The Puritan je velká a živá skladba se zpěvným refrénem, Under the Westway je zase více hymnická."

Obě budou živě přenášeny 2. srpna ve čtvrt na osm středoevropského času přes oficiální Twitter účet kapely @blurofficial, jejž je třeba pro zhlédnutí následovat. V srpnu pak skladby vyjdou v digitální podobě a jako sedmipalcový vinyl.

Kapela zformovaná v roce 1988 nevydala nový studiový materiál od svého posledního alba Think Tank z roku 2003. K reunionu v roce 2009 původně došlo pouze kvůli odehrání několika koncertů, britská kulturní horečka stoupající s blížícími se olympijskými hrami ale Damona Albarna a spol. vybičovala k nahrání nových písní.

V únoru dokonce Albarn deníku Daily Record sdělil, že Blur plánují nové album.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy