Barvičky zahřejí Ostravu. Dnes a zítra

mor
26. 1. 2007 11:00
Praha - Na festival Colours of Ostrava není třeba čekat do léta. V pátek a sobotu se v ostravském Domě kultury uskuteční jeho zimní varianta.
Foto: Aktuálně.cz

"Protože víme, že návštěvníci Colours se už teď těší na letní festival, rozhodli jsme se uspořádat první ročník zimního setkání a zkrátit tak čekání na léto," říká ředitelka akce Zlata Holušová.

Maratón koncertů, workshopů a filmových projekcí odstartují v pátek v 18 hodin kapely 4 dohody a 3 tuny, vítězové soutěže Setkání kytaristů.

Foto: Lukáš Bíba

Hlavní hvězdou prvního dne ale bude bosenská etno-dubová formace Dubioza Kolektiv, kterou návštěvníci už Colours of Ostrava ocenili. Nejočekávanější kapelou druhého dne pak bude pravděpodobně nejpopulárnější balkánská dechovka současnosti - Boban i Marko Marković Orkestar.

Kromě těchto jmen vystoupí znovuoživený Traband, zábavní cirkusáci Sergent Pépére z Francie, harmonikář Václav Koubek s irskými The Hogs, zamyšlení Bratři Orffové a tanečnější Terne Čhave, Al Yaman, Tomáš Kočko and Orchestr a Evolution Dejavu.

V sobotu večer festival uzavře Afu-Ra, americký hiphoper, který byl hvězdou loňského Hip Hop Kampu.

Foto: Aktuálně.cz

Kromě koncertů si pořadatelé připravili workshopy salsy, břišních tanců a flamenka. Dojde i na filmy - promítat se budou snímky Let´s Dance, Beastie Boys: 50 kamer a 40 tisíc očí a Block Party.

Na poslední ročník Colours of Ostrava se prodalo přes šestnáct tisíc vstupenek. Kvůli přesunu zimní varianty pod střechu se ovšem v pátek a sobotu tak velká návštěva nedá očekávat. "Můžou přijít až dva tisíce lidí," odhaduje pořadatel Jiří Sedlák možnosti zimní odnože akce přezdívané Barvičky. 

Jednodenní i dvoudenní vstupenky na festival budou k dostání ještě na místě. Cena dvoudenní vstupenky je 490 korun, jednodenní 330.

Šestý ročník letního festivalu Colours of Ostrava proběhne v polovině července. Opět potrvá čtyři dny a jeho headlinerem má být Goran Bregović se svým Wedding and Funeral Bandem, který se do Ostravy se vrátí po čtyřech letech.

 

Právě se děje

Další zprávy