Foto: GusGus nebo Leftfield. Na brněnském velodromu začal festival Pop Messe

Birgir Þórarinsson ze skupiny GusGus.
Skončí v noci na neděli, v průběhu tří dnů vystoupí skoro 60 interpretů různých žánrů.
Akce se zaměřuje hlavně na současný pop, elektronickou hudbu, rap a nezávislou scénu. Ve čtvrtek se hrálo na třech scénách, v pátek a sobotu přibudou další dvě plus kino České televize a konferenční program.
Festival odpoledne zahájila nekonvenční dechovka v podání výtvarníka Františka Skály a souboru Provodovjané. Skála pro dechovou hudbu vytvořil osobitý repertoár s texty plnými hříček, absurdit a parodií na žánrová klišé. Na Pop Messe se mu podařilo roztančit několik párů v rytmu valčíku či polky.
Hned po Provodovjanech se atmosféra změnila s nástupem britské punkrockové kapely Bad Nerves, která hraje repertoár podobný třeba skupinám Ramones nebo The Strokes. "Rychlejší písničky jste nikdy neslyšeli," řekl brněnskému obecenstvu zpěvák Bobby Nerves. Zobrazit 20 fotografií
Foto: ČTK
ČTK Kultura ČTK, Kultura
26. 7. 2024 6:33
Hvězdy elektronické hudby GusGus z Islandu, britský elektronický projekt Leftfield nebo česká Ecstasy of Saint Theresa ve čtvrtek roztančily zaplněný brněnský velodrom, kde začal čtvrtý ročník festivalu Pop Messe. Poprvé trvá tři dny, dříve býval dvoudenní. Pořadatelé podle svých slov registrují větší zájem ze zahraničí, hlavně ze sousedních zemí.
 

Právě se děje

Další zprávy