Foto: Zasnění romantikové Cigarettes After Sex dvakrát vyprodali pražskou halu

Foto: Zasnění romantikové Cigarettes After Sex dvakrát vyprodali pražskou halu
Skupina existuje od roku 2008, kdy ji dnes jedenačtyřicetiletý zpěvák a kytarista Greg Gonzalez založil ještě jako student texaské univerzity. Dříve skládal songy ve vlastní ložnici, pak ale zkusil nahrát zvuk na univerzitním schodišti. Ozvěna, kterou zachytil, se mu zalíbila, a tak se rozhodl s tímto efektem cíleně pracovat.
Naplno se kapele začal věnovat po přestěhování do New Yorku a následně Los Angeles. S tichými, zasněnými, něžnými a melancholickými písněmi nejčastěji o lásce v minulé dekádě postupně oslovoval čím dál víc fanoušků na různých internetových platformách.
Zlomový se stal track Nothing’s Gonna Hurt You Baby. Nahráli ho roku 2012, tři roky nato se stal populárním na YouTube, až se nakonec dostal do televizního seriálu Příběh služebnice. I díky jeho úspěchu kapela v roce 2017 vydala první album. To druhé a zatím poslední nazvané Cry následovalo dva roky nato.
Od té doby sestava, kterou dále tvoří baskytarista Randall Miller a bubeník Jacob Tomsky, zveřejnila jen singly: vloni Pistol, letos Bubblegum a Stop Waiting.
Foto: ČTK
Kultura Kultura
1. 11. 2023 15:51
Po čtyřech letech se do Česka vrátila americká kapela Cigarettes After Sex, jejíž pomalá hudba bývá označována jako dream pop nebo ambient pop. Zatímco na podzim 2019 zaplnila klub Roxy, nyní vyprodala hned dva večery v prostornější hale O2 universum. Po úterním koncertě na stejném místě znovu vystoupí tuto středu 1. listopadu.
 

Právě se děje

Další zprávy