Velký Gatsby bude mít premiéru až v létě 2013

Kultura Kultura
7. 8. 2012 16:25
Pompézní podívaná Buze Luhrmanna potřebuje víc času na postprodukci
Foto: Warner Bros

Praha - Studio Warner Bros. posunulo premiéru dramatu Velký Gatsby z prosince 2012 na léto 2013. Adaptace slavného románu amerického spisovatele Francise Scotta Fitzeralda se odehrává ve 20. letech minulého století v době prohibice.

Příběh o americkém snu se dočkal nejznámější adaptace v roku 1974. Film režíroval Jack Clayton (Místo nahoře, Neviňátka) a scénář napsal Francis Ford Coppola. Hlavní roli Jaye Gatsbyho ztvárnil Robert Redford.

Nyní přichází režisér Baz Luhrmann (Romea a Julie, Moulin Rouge) s vizuálně vytříbenou a pompézní podívanou (soudě podle traileru), do níž získal hvězdné obsazení. Gatsbyho hraje Leonardo DiCaprio, ostatní postavy Carey Mulliganová (Škola života, Stud), Tobey Maguire (Pravidla moštárny, Spider-Man,), Joel Edgerton (Věc: Počátek, Warrior) a Amitabh Bachchan (megastar z Bollywoodu).

Podle deníku L.A. Times byla premiéra Gatsbyho posunut proto, aby Luhrmann stihl dokončit náročnou 3D postprodukci a soundtrack, na němž se mají podílet hvězdy populární hudby podobně jako u Moulin Rouge.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy