Sam Mendes už ví, jaká bude čtyřiadvacátá Bondova mise

Kultura Kultura
20. 11. 2012 14:52
Režisér Skyfallu ví, co čeká agenta 007 ve čtyřiadvacátém filmu
Premiéra filmu Skyfall - Daniel Craig
Premiéra filmu Skyfall - Daniel Craig | Foto: Reuters

Praha - Scénáristé Neal Purvis a Robert Wade, kteří s Johnem Loganem napsali veleúspěšnou bondovku Skyfall, prohlásili, že jejich kolega a režisér Sam Mendes již dal dohromady příběh pro další film s Danielem Craigem v roli slavného agenta MI5. Prozradili to na filmovém festivalu v Kataru.

„Vím, že ti dva mají rozmyšlenou zápletku příštího Bonda, což všechny uklidňuje, jelikož natáčení zabírá hodně času," sdělil tisku Robert Wade. 

Znamená to, že se Sam Mendes bude aktivně podílet na následujících dílech? Ještě nedávno odmítal režisérský post pro čtyřiadvacátý snímek s Jamesem Bondem, ale tato zpráva lehce naznačuje změnu plánů.

Čtěte také
Recenze: Bond se ve Skyfall zbavuje cejchu zbabělce

Jeho kolega John Logan je známý jako scénárista velkofilmů úspěšných (Gladiátor, Letec, Hugo a jeho velký objev, Poslední samuraj) i neúspěšných (Stroj času, Star Trek X: Nemesis). Je také autorem právě natáčeného biblického dramatu Noe režiséra Darrena Aronofskyho.     
 
Autorská dvojice se v minulosti podílela na pěti bondovkách počínaje filmem Jeden svět nestačí z roku 1999. Nejnovější z nich má být jejich posledním příspěvkem do série. „Původně jsme chtěli skončit už po Quantum of Solace, ale je dobré odejít s pompou kolem Skyfallu," řekl Robert Wade. 

 

 

Právě se děje

Další zprávy