Prometheus se v roce 2014 nebo 2015 vydá do Ráje

Kultura Kultura
3. 8. 2012 9:58
Režisér Ridley Scott plánuje ve druhém dílu představit Ráj
Foto: Bontonfilm

Praha - Společnosti Twentieth Century Fox už chystá sequel ke sci-fi thrilleru Prometheus režiséra Ridleyho Scotta. Hlavní hvězdy filmu, Michael Fassbender (android David) a Noomi Rapace (Dr. Elizabeth Shaw), již podepsaly smlouvu.

Příběh jejich postav v Prometheovi ani zdaleka neskončil a zbývá jim objevit mnohá tajemství mimozemských stvořitelů lidské rasy. Scottův program je ovšem nyní nabitý, a tak nás další část čeká přinejlepším v roce 2014 nebo 2015. „Ridley je dalším filmem neskutečně nadšený, ale musíme to chytit za správný konec. Nesmíme to uspěchat," prohlásila Emma Watts, předsedkyně oddělení produkce ve společnosti Fox.

Foto: Aktuálně.cz

Ridley Scott v současnosti natáčí thriller The Counselor s Bradem Pittem, Javierem Bardemem, Michaelem Fassbenderem a Penélope Cruz v hlavních rolích. Dalším velmi očekávaným projektem ze Scottovy dílny je pokračování jeho úplně odlišného sci-fi snímku - Blade Runnera z roku 1982.

Pokud jde o druhého Promethea, pracovní název chystaného filmu by mohl být Paradise (Ráj), jak se měl původně jmenovat první film. Odkaz zjevně míří na místo stvoření člověka. Režisér se nechal slyšet, že ho od počátku koncipoval jako předzvěst příběhu, v němž hlavní hrdinové potkají netradiční verzi Boha. „Moc rád bych zmapoval, kam se Dr. Shaw vypraví příště a co tam bude dělat, protože pokud je to ráj, tak nemůže být tím, co si představujete. Ráj evokuje něco extrémně podlého a děsivého."

S jedním ze spoluautorů Prometheova scénáře, Damonem Lindelofem, se ovšem pro druhý díl již nepočítá, údajně kvůli tomu, že „není k dispozici". Místo něj se ke Scottovi mají přidat nové osobnosti.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy