Michael Fassbender bude hrdinou Assassin´s Creed

Kultura Kultura
10. 7. 2012 19:52
Slavnou videohru zfilmuje firma Ubisoft
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Slavný německo-irský herec Michael Fassbender byl podle informací serveru Variety obsazen do hlavní role filmu podle stealthové akční adventury Assassin´s Creed. Po neúspěšném jednání se společností Sony Pictures bude chystaný film čistě v režii Ubisoft Motion Picture, divize vývojáře původní hry. Společnost Ubisoft v minulosti nechala zfilmovat svůj neméně populární titul Prince of Persia, jenž se ovšem nedočkal očekávaného úspěchu. Navzdory krachu jednání se Sony stále existuje možnost budoucího partnerství s nějakou jinou společností.

Příběh videoher začíná dobrodružstvím Desmonda Milese, barmana z dnešní doby. Desmond je dědicem tajemství svého předka Altaïra ibn-La'Ahada, člena islámské sekty asasínů, k jehož znalosti se chtějí dostat templářští rytíři. Pomocí speciálního zařízení prožívá hlavní hrdina vzpomínky z dob křížových výprav a účastní se konspirace k získání mocných artefaktů – kusů Edenu. Další hry v sérii představují nové protagonisty a další historické scenérie. Zatím není jasné, která (pokud nějaká) část příběhu by měla být použita jako předloha pro film.

Kromě Assassin´s Creed má údajně Ubisoft v plánu zfilmovat také svoji vojenskou sérii Ghost Recon a pro dětský kanál Nickelodeon chystá animovaný seriál o šílených králících Raving Rabbids.

Michael Fassbender se narodil v roce 1977 německému otci a severoirské matce. Ve filmu se poprvé objevil coby protagonista kanadského dramatu Medvídek Winnie. Dnes je však spíše znám svými rolemi ve filmech jako Hanebný pancharti (poručík Hicox), Fish Tank (Connor), X-Men: První třída (Magneto) nebo Prometheus (android David).   

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy