Problémy herce Johnnyho Deppa přerůstají do jeho kariéry, distributor stáhl nový film

ČTK Kultura ČTK, Guardian, Kultura
8. 8. 2018 18:43
Možná kvůli několika soudním sporům, které se týkají představitele hlavní role Johnnyho Deppa, se americký distributor rozhodl na neurčito odložit premiéru nového filmu City of Lies. V něm Depp ztvárnil detektiva pátrajícího po tom, kdo zavraždil známé rapery.
Ve filmu City of Lies hraje Depp detektiva, jenž se snaží objasnit skutečné vraždy dvou známých raperů. | Video: Global Road Entertainment

Měsíc předtím, než měl vstoupit do kin, byl z distribučního plánu pro americká kina odstraněn celovečerní film City of Lies (Město lží), v němž hlavní role ztvárnili Johnny Depp a Forest Whitaker. O kauze informoval britský deník Guardian.

Distribuční společnost Global Road Entertainment potvrdila, že původně zamýšlené datum premiéry 7. září již neplatí. Neuvedla ale, proč se tak stalo, nakdy byl film posunut, nebo jestli vůbec spatří světlo světa.

Ve snímku režiséra Brada Furmana ztvárnil Johnny Depp detektiva, jenž se snaží objasnit skutečné vraždy známých raperů Tupaca Shakura a Notoriouse B.I.G., kteří byli zabiti v letech 1996 a 1997. Ani v jednom případě se nepodařilo odhalit pachatele.

Nejen deník Guardian zřejmě spatřuje souvislost mezi odkladem premiéry filmu a obtížnými okolnostmi, za nichž vznikal. Herec Depp při natáčení v Los Angeles údajně napadl člena štábu Grega Brookse a dvakrát ho udeřil.

Brooks Deppa minulý měsíc zažaloval, herec ho prý již předtím opakovaně urážel. Kromě toho Brooks tvrdí, že byl ze štábu propuštěn, protože odmítl podepsat dohodu s producenty, která by mu zamezovala Deppa žalovat.

K incidentu došlo krátce poté, co Johnny Depp urovnal soudní spor se svými bývalými manažery. Herec je obvinil ze zpronevěry 25 milionů dolarů, manažeři však v reakci na to zažalovali Deppa - podle nich si žil vysoce nad poměry.

Johnnyho Deppa také v současnosti žalují dva jeho bývalí bodyguardi Eugene Arreola a Miguel Sanchez, které prý nutil k přesčasům, nedával jim prostor se najíst ani napít, jak nařizuje zákon, včas je neplatil, a ještě je opakovaně uváděl do "škodlivých" situací souvisejících s drogami, píše showbyznysový časopis Rolling Stone.

A to vše se odehrává v době, kdy Deppa v USA pronásleduje výrazně negativní mediální ohlas - zejména v souvislosti se spekulacemi, že herec údajně ubližoval své bývalé manželce, také herečce Amber Heardové.

Ta zažádala o rozvod a oznámila, že ji Depp fyzicky napadal, dokonce se nechala vyfotit s modřinami a zároveň požádala o soudní zákaz vzájemného styku, dokud přelíčení neskončí. Heardová tvrdila, že jí Depp ubližoval dlouhodobě. Také její přítelkyně pak novinářům vyprávěly, že herec Heardovou například jednou nakopl v soukromém letadle a vícekrát ji surově udeřil.

Bývalí manželé Depp a Heardová se nakonec dohodli mimosoudně. "Náš vztah byl intenzivně vášnivý a místy výbušný, ale vždy stmelený láskou," uvedli ve společném prohlášení.

 

Právě se děje

Další zprávy