Po Boratovi přijde do kin kadeřník Bruno

Reuters, Guardian, Hej
31. 10. 2006 9:00
Los Angeles - Falešný kazašský reportér Borat se právě vydává na výpravu do USA. Pak se promění v Bruna a vyrazí do světa módy.

Společnost Universal Pictures vyhrála boj o homosexuálního kadeřníka Bruna - další úspěšné alter ego Sachy Barona Cohena.

Za světová práva k chystanému filmu zaplatil Universal 42,5 milionu dolarů; suma zahrnuje i rozpočet odhadnutý na 20 až 25 milionu dolarů. Universal se v boji o práva střetl s dalšími giganty: Dreamworks, Sony Pictures, 20th Century Fox či Warner Bros.

Cena vyvolala v Hollywoodu pozdvižení, protože Cohenův Borat - pojednávající o cestě buranského kazašského reportéra napříč USA - vstoupí do amerických kin až na konci týdne. Ale distributoři zřejmě o popularitě falešného kazašského reportéra a Cohena tuší své.

Borat
Borat | Foto: Aktuálně.cz

Na serveru Metacritic jsou zatím k dispozici tři recenze amerických médií, všechny veskrze kladné. "Dokud neuvidíte Borata, tak nebudete vědět, co je to legrace," píše americký Rolling Stone. Od prestižního týdeníku Variety získal buran 90 ze 100 bodů.

"Strašnější, nechutnější, grotesknější, politicky nekorektnější a neuctivější film letos v kinech nenajdete," přidává se Kirk Honeycutt v Hollywood Reporteru. "Borata musíte vidět, abyste mu uvěřili. Je jako výbuch žumpy na večeři venkovského klubu. Nebo jako striptýz v katedrále."

Přes příznivé naladění kritiky distribuční firma jeho páteční premiéru stáhla z 1200 na 800 kin, protože film a jeho hrdina tu prý není tolik v diváckém povědomí.

Bruno je krom kazašského buranského reportéra Borata a pseudodrsňáckého rappera Aliho G dalším Cohenovým výtvorem. Rakouský homosexuální módní redaktor sám sebe nazývá "hlasem rakouské televizní mládeže" a činí exkurze v americkém módním světě - od Newyorského týdne módy až po noční kluby v Miami.

Všichni tři hrdinové se zrodili v Cohenově Da Ali G Show na televizi HBO. Bruna bude stejně jako Borata s Cohenem produkovat Jay Roach. Režisér zatím není znám, natáčet by se mělo za rok v létě.

Mezitím se Sacha Baron Cohen objeví ještě v komedii Curly Oxide and Vic Thrill - vypráví o mladém chasidském Židovi, který dá dohromady hudební skupinu se starým rockerem.

V dalším filmu Dinner for Schmucks pak Cohen ztvární neuvěřitelného pitomce, který vnese chaos do života každému, koho potká. Oba filmy by do kin měly přijít ještě příští rok.

 

Právě se děje

Další zprávy