Trpasličí princezna, hraničář či mořeplavec. Tohle jsou hrdinové nového Pána prstenů

Trpasličí princezna, hraničář či mořeplavec. Tohle jsou hrdinové nového Pána prstenů
Název seriálu odkazuje k magickým prstenům, jejichž ukování dalo do pohybu další dění ve Středozemi a mezi nimiž byl i takzvaný Jeden prsten Temného pána Saurona, vytvořený s cílem zvětšit jeho moc.
Zabránit se mu v tom pokusí mimo jiné Morfydd Clarková jako mladá Galadriel, pozdější elfská vládkyně.
Seriál má sjednotit všechny hlavní příběhy z takzvaného Druhého věku Středozemě. Ten v mytologii tohoto světa začíná vypovězením Temného pána Morgotha a končí tím, když spojenectví lidí a elfů poprvé porazí jeho služebníka Saurona. Z něj se později stane antagonista trilogie knih a filmů Pán prstenů.
Přesto budou divákům některé postavy vizuálně povědomé, o což tvůrci usilovali. Ne, tohle není Viggo Mortensen jako hraničář Aragorn, to je hraničář Halbrand. Hraje ho Charlie Vickers.
Foto: Amazon Studios
Kultura Kultura
25. 8. 2022 7:00
Příští pátek 2. září začne videotéka Amazon Prime Video také v Česku vysílat nejdražší seriál všech dob v přepočtu za více než deset miliard korun. Pán prstenů: Prsteny moci vychází z knih spisovatele J. R. R. Tolkiena, odehrává se však tisíce let před událostmi z trilogií Pán prstenů a Hobit. Nejvyšší čas poznat jeho hrdiny.
 

Právě se děje

Další zprávy