Olympijský Asterix porazil krvavého holiče Deppa

Irena Hejdová Irena Hejdová
12. 2. 2008 15:30
Vejdělkův Václav už vydělal 25 milionů korun

Praha - Ani sestava filmových novinek od ďábelského Johnnyho Deppa ve Sweeney Toddovi po přízračného Bohumila Klepla v českém O život neotřásla pozicí, kterou si záhy po premiéře vydobyla francouzská splácanina Asterix a Olympijské hry.

Snímek pozoruhodný snad jen tím, jak hluboce v něm klesli Gerard Depardieu, Alain Delon či slovenská modelka Adriana Sklenaříková, se už dva týdny drží v čele českého žebříčku.

Možná proto, že připomíná i zdejší  shromáždění celebrit před kamerou, má po víkendu na kontě  už přes 100 tisíc diváků a dvanáctimilionové tržby.

Johnny Depp a Alan Rickman ve filmu Sweeney Todd
Johnny Depp a Alan Rickman ve filmu Sweeney Todd | Foto: Warner Bros

Novinky si vydobyly alespoň další dvě místa, i když se značným odstupem. Stříbrná medaile připadla Burtonovu muzikálu Sweeney Todd. Obratnost, s jakou se Johnny Depp ohání břitvou, mu vydobyla po prvním víkendu 14 tisíc diváků a tržby dosahující téměř 2 milionů korun.

Třetí místo patří Šteindlerově bláznivé komedii O život. Peripetie dvojice Vojta Kotek - Dorota Nvotová na cestě od vášnivého sexuálního styku za Postinorem vidělo taktéž 14 tisíc diváků, kteří v kinech nechali necelé dva miliony korun.

I další dvě místa patří českým snímkům. Čtvrté Filipu Renčovi a jeho pokusu o akční film Na vlastní nebezpečí. Po třech týdnech v kinech sestavu rafťáků ve složení Jiří Langmajer, Filip Blažek a Lucia Siposová vidělo 97 tisíc diváků, což filmu vyneslo 12 milionů korun.

O život
O život | Foto: HCE

Na pátém místě skončil Občan Havel. Pozoruhodný časosběrný dokument si v pondělí odbyl i mezinárodní premiéru na festivalu Berlinale, v Česku ho zatím vidělo 33 tisíc diváků a vydělal něco přes 4 miliony korun.

Na šestém místě skončilo Pokání, sedmé zabrala třetí novinka minulého týdne - dobrou krimi Noc patří nám ovšem shlédlo jen velmi slabých 4427 diváků.

Osmé místo patří Václavovi, který o víkendu s pěti zásahy bodoval na nominačním večeru Českého lva. Celkem už v prosinci premiérovaný snímek s Ivanem Trojanem v hlavní roli vidělo 270 tisíc Čechů a utržil tak přes 25 milionů korun.

Českému filmu patří i desátá příčka. Za devátou Já, legenda se krčí hrubozrnná komedie Svatba na bitevním poli Dušana Kleina.

 

Právě se děje

Další zprávy