Keira Knightley se vdá za Jacka Ryana

Kultura Kultura
13. 8. 2012 17:08
Prequel k dobrodružstvím analytika CIA bude režírovat Kenneth Branagh
Foto: Reuters

Praha - V chystaném filmu Jack Ryan bude manželku titulního hrdiny zřejmě představovat sedmadvacetiletá  Keira Knightley, která měla na konkurzu porazit takové herečky, jakými jsou Evangeline Lilly nebo Felicity Jones. 

Režisérem bude Kenneth Branagh, jenž ve svém filmu zároveň hraje. Role samotného Jacka Ryana se ujme Chris Pine - ten má již zkušenosti s prequelovým  ztvárněním známé postavy, kapitána Jamese T. Kirka ze Star Treku.

Snímek se stane chronologicky prvním dobrodružstvím analytika CIA a později prezidenta USA, jehož stvořil spisovatel Tom Clancy. V hlavní sérii zatím vyšlo osm knih s tímto hrdinou a byly natočeny čtyři filmy: Hon na ponorku (1990), Vysoká hra patriotů (1992), Jasné nebezpečí (1994) a Nejhorší obavy (2002).

Hlavního hrdinu v minulosti představovali Alec Baldwin, Harrison Ford a Ben Affleck, zatímco jeho manželky Caroline se ujaly herečky Gates McFadden, Anne Archer a Bridget Moynahan.

V novém dobrodružství objeví Jack Ryan, coby finanční analytik zaměstnaný v Moskvě,  ruský teroristický plán na zničení americké ekonomiky. Ryana čeká závod s časem, aby mohl zachránit Spojené státy a vlastní manželku. Scénář napsal Adam Cozad a Anthony Peckham a jejich verze byla později upravena Davidem Koeppem.

Keira Knightley se zanedlouho objeví v titulní roli chystaného dramatu Anna Karenina.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com


 

 

Právě se děje

Další zprávy