Johnny Depp už si zase brousí ostří

Irena Hejdová Irena Hejdová
17. 8. 2006 15:40
Los Angeles - Po svérázném kadeřníkovi Střihorukém Edwardovi bude Johnny Depp v dalším filmu Tima Burtona hrát vraždícího holiče.

Každá spolupráce Johnnyho Deppa - aktuálně kosícího světová kina s Piráty z Karibiku - s režisérem Burtonem slibuje nevšední zážitek: film plný fantazie, obrazových kouzel a především deppovsky svérázných excentrických hrdinů. Sweeney Todd jistě nebude jiný.

Až se zdá, jako by se bez Deppovy účasti  už žádný Burtonův film nedokázal obejít. Loni si zahrál v  Karlíkovi a továrně na čokoládu, namluvil i hlas ženicha z animované Mrtvé nevěsty.

Střihoruký Edward
Střihoruký Edward | Foto: Aktuálně.cz

V roce 1999 hrál v režisérově  hororové Ospalé díře, v roce 1994 v příběhu o nejhorším režisérovi všech dob Ed Woodovi. I role, která Deppovi vynesla první ovace, byla v Burtonově dílku - Střihorukém Edwardovi.

Teď se slavný herec vlastně obloukem k Edwardovi vrací. V  připravovaném filmu Sweeney Todd, adaptaci oceňovaného muzikálu Stephena Sondheima, si Depp zahraje, a dokonce i nazpívá stejnojmenného holiče z viktoriánského Londýna.

A taky vraha, který s oblibou své zákazníky likviduje podříznutím hrdla. Se svými žiletkami a břitvami se ohání i proti soudci, který si ho - nešťastník - dovolil uvěznit. V bohulibé práci s ostřím je mu nápomocná jeho milovaná paní Lovettová.

Legenda o masovém vrahovi Sweeney Toddovi pochází z Británie; na jejím základě už vzniklo několik filmů včetně televizního Oholeného klenotníka, ve kterém si v roce 1998 pod režijním vedením Johna Schlesingera zahrál Ben Kingsley.

Nový Burtonův film vychází z muzikálu Sweeney Todd, ďábelský holič z Fleet Street. Ten byl broadwayským hitem už v roce 1979 a vyhrál osm prestižních divadelních cen Tony. Znovu byl k životu přiveden v Anglii v roce 2004 a broadwayským hitem se opět stal minulý rok, kdy posbíral další ceny Tony.

Film Sweeney Todd se začne točit na začátku příštího roku, v současné době je ještě Depp v plné práci na dokončování třetího pokračování Pirátů z Karibiku s podtitulem Na konci světa. Do amerických kin by měl jeho holič vstoupit na sklonku roku 2007.


 

 

Právě se děje

Další zprávy