Harrison Ford a sedmé Hvězdné války? Má zájem

Kultura Kultura
9. 11. 2012 14:12
O nových Hvězdných válkách uvažují i Carrie Fischer a Mark Hamill
Harrison Ford
Harrison Ford | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Sedmdesátiletý herec Harrison Ford je připraven vrátit se do světa Hvězdných válek v roli pašeráka Hana Sola, jehož loď Millenium Falcon patří k ústředním symbolům původní trilogie. 

„Harrison je otevřený k možností ve filmu hrát a těší se na to, platí to o všech třech," citoval zdroj blízký Fordovi server Inside Movies. Naznačuje tak, že  účinkování ve třetí trilogii Hvězdných válek připouštějí i Mark Hamill, představitel Luka Skywalkera a Carrie Fischer alias princezna Leia. Epizoda VII má premiéru plánovanou na rok 2015.  

Foto: Aktuálně.cz

Harrison Ford hrál v mnoha vedlejších filmových rolích od poloviny 60. let. Díky tesařské profesi se seznámil s Georgem Lucasem, který ho nejdřív obsadil do komediálního dramatu Americké graffiti, následně do celé trilogie Star Wars - Hvězdné války a nakonec do cyklu o archeologovi Indianu Jonesovi.

Na rozdíl od Hamilla a Carrie se dokázal vymanit z asociace se svým scifistickým hrdinou a prožil zářnou hereckou kariéru. Již při natáčení se projevil jako největší rebel ze všech, když odmítal číst Lucasem napsaný dialog a dokonce jej prý žádal, aby Hana zabil v Návratu Jediho. Dle jeho vlastních slov na smrt hrdiny nedošlo kvůli úspěšnému prodeji hraček se Solovou tváří. Ze všech herců se pak nejméně angažoval na fanouškovských srazech a přiznával, že fenoménu příliš nerozumí.

Nicméně, samotné natáčení si údajně užil a očividně se ke staré partě rád vrátí.

Mark Hamill, jenž se z rytíře řádu Jedi stal většinou hlasem padouchů v televizních seriálech (Joker v Batmanovi, ohnivý pán Ozai v  Avatar: The Last Airbender, atd.) řekl k angažmá trojice původních protagonistů: „Vidím to z obou stran. Protože svým způsobem jsme tu měli začátek, střed a konec a žili jsme šťastně až do smrti, jak by to mělo být. Je úžasné, když lidem zůstanou šťastné vzpomínky. Ale na druhou stranu, je tu dravčí chuť opravdových věřících dostat víc a víc nového materiálu."

Ford údajně zatím čeká na jména nového režiséra a scénáristy, než začne jednat se studiem. Pak bude možná znovu osvobozen z karbonitu. Nebo alespoň vystřelí první... 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy