Česká televize: Z Náměstíčka na Náves

ČTK
3. 2. 2006 16:00
Praha - Česká televize uvede od poloviny února volné pokračování seriálu Náměstíčko, tentokrát pod názvem Náves.

Deset samostatných příběhů ze současné české vesnice navazuje na divácky nejúspěšnější seriál ČT roku 2004 a podílejí se na něm opět scénárista Jan Míka a režisér Jaroslav Hanuš.

Seriál bude ČT uvádět od 15. února vždy ve středu a pondělí od 20 hodin na programu ČT1. "Je to všem samostatný seriál, do nějž jen přešlo pár postav z Náměstíčka," říká režisér.

Každý díl Náměstíčka vidělo průměrně 2,283 milionu diváků; deset dílů sledovalo v průměru 53 lidí z každé stovky u obrazovek. První řada seriálu patřila k divácky nejúspěšnějším počinům ČT.

Míka s Hanušem se podíleli na seriálu Život na zámku, v seriálu se objeví řada známých herců. Hlavní role sester Křepelkových, které jsou průvodkyněmi deseti příběhů, hrají Blanka Bohdanová a Alena Vránová. Manželské seriálové dvojice tvoří Josef Abrhám a Libuše Šafránková, Jiří Schmitzer a Simona Stašová nebo Rudolf Hrušínský a Eva Holubová.

Už se prý připravuje pokračování Náměstíčka a Návsi. "Určitě se chystá třetí řada, máme i termín začátku natáčení," řekl Hanuš. Měla by mít šest dílů a propojí osudy hrdinů z obou cyklů.

 

Právě se děje

Další zprávy