Cameron dokončí Avatara a vrhne se na mangu

Kultura Kultura
9. 7. 2013 11:09
Po závěru sci-fi trilogie se dostane na očekávanou adaptaci Battle Angel Alita
Battle Angel Alita.
Battle Angel Alita. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ačkoliv režisér James Cameron nedávno prohlásil, že se bude soustředit čistě na sérii filmů Avatar, nyní znovu po delší době přislíbil adaptaci japonského komiksu (mangy) Battle Angel Alita.

O projekt v minulosti opakovaně projevil zájem, ale vždy dal přednost jiným námětům. S natáčením „Ality" by měl začít v roce 2017, během postprodkčních prací na Avatarovi 3.

James CAmeron.
James CAmeron. | Foto: Aktuálně.cz

Alex Maidy ze serveru Joblo.com poukazuje na to, že režisér očividně očekává dokončení dvou sequelů během čtyř let, což ovšem není nepředstavitelné, vzhledem k tomu, že oba mají být z velké části natáčeny zároveň.

Avatar 2 je v současnosti plánován na rok 2015. Sam Worthington jako Jake Sully a Zoe Saldana v roli krásné mimozemské Na´vi jménem Neyritri přislíbili účast. Sigourney Weaver se i přes smrt své postavy - Dr. Grace Augustine - má vrátit také, protože, jak Cameron prohlašuje: „V science fiction nikdo nikdy neumírá."

V ději sequelu mají hrát úlohu podmořské prostředí, a proto Cameronův tým experimentoval s motion capturem zachycujícím pohyb pod vodou.

Battle Angel Alita se odehrává v post-apokalyptické budoucnosti 26. století. Kybernetik Daisuke Ido najde v odpadu pozůstatky kyboržské ženy a zrekonstruuje ji. Zachráněná si svou minulost nepamatuje, tak ji technik pojmenuje Alita („Gally" v japonském originálu) po své zemřelé kočce. Umělá žena si nicméně vzpomene alespoň na umění trenéra Panzera Kunsta (něm. „pancířové umění") a stane se námezdní válečnicí a hráčkou v brutálním sportu Motorball.

Komiks byl vydáván v letech 1990 - 1995.  

 

Právě se děje

Další zprávy