Čachtickou paní čeká první klapka

RiK, ČTK
15. 12. 2005 10:00
Bratislava - První klapka velkofilmu o "krvavé grófce" Alžbětě Báthoryové se ozve v sobotu ve skanzenu v Pribylině.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Asi stočlenný štáb kolem režiséra Juraje Jakubiska se koncem týdne přesune na slovenský Liptov, kde zahájí třídenní natáčení, jediné v letošním roce. Filmaři totiž museli změnit plán kvůli počasí, potřebují více sněhu.

Ve scénách z čachtického podhradí si zahrají Bolek Polívka, Jiří Mádl a například i slovenský herec Andrej Hryc. Jméno herečky, která ztvární Báthoryovou, přezdívanou Čachtická paní, zůstává tajemstvím.

"V Pribylině ve skanzenu se nám podařilo postavit nádhernou hospodu, objekt, ve kterém budeme natáčet čachtické podhradí. Byla to náročná stavba, narychlo, ale povedla se ke všeobecné spokojenosti," řekla výkonná ředitelka společnosti Jakubisko Film Markéta Zahradníková.

V těchto dnech čeká celý filmový štáb, tvořený Čechy, Slováky a anglickými herci, přesun do regionu Liptov. "Musíme se zkoordinovat tak, abychom se včas dostali na místo a připravili natáčení, protože první dny jsou vždycky velmi náročné, než se štáb a všichni sladí," dodala Zahradníková.

Ve filmu s pracovním názvem Love Story Bathory má podle Zahradníkové být až 100 mluvených postav. Ze všech jmenovala Lucii Vondráčkovou, Sandru Pogodovou, Jiřího Korna a slovenské herce Beatu Grenecheovou, Tatianu Radevuovou, Moniku Hilmerovou, Janu Oľhovou a Reného Štúra. Jelikož však půjde o slovensko-česko-maďarsko-anglický film, očekává se, že Jakubisko obsadí také zahraniční herce. O hlavní představitelce se zatím mluví jen
v hádankách.

 

 

Právě se děje

Další zprávy