Asistent Dr. House se zabil, aby mohl pracovat u Obamy

Kultura Kultura, Red Kul
8. 4. 2009 20:05
Hulič Kal Penn nastoupí v Úřadu pro styk s veřejností
Foto: Fox

Los Angeles - Barack Obama si při volební kampani rozhodně nemohl stěžovat na malou podporu hudebníků a herců. Jeden z nich teď dokonce načas seknul se svým původním povoláním a nechal se od amerického prezidenta zaměstnat.

Jedenatřicetiletý hollywoodský herec Kal Penn, který je známý jako hulič z komedií o Haroldu a Kumarovi, a hlavně jako lékař Lawrence Kutner ze seriálu Dr. House, bude pracovat pro Bílý dům ve vedení Úřadu pro styk s veřejností. Na starosti bude mít Obamovy kontakty s asijskými a tichomořskými komunitami a uměleckými skupinami.

Kvůli svému odchodu z Dr. House, kde hrál dvě sezony, dokonce musel spáchat v pondělním dílu sebevraždu "bez zjevného důvodu" - pokud se za něj nedá považovat sám Greg House v podání Hugha Laurieho.

Herec novinářům řekl, že služba veřejnosti ho vždycky přitahovala. Dokonce se označil za politického feťáka - k čemuž ho prý inspirovali prarodiče, kteří se účastnili legendárních Gándhího protestních pochodů.

Foto: Aktuálně.cz

Po dobu práce pro prezidenta nevezme Penn (vl. jménem Kalpen Modi) žádnou roli. "Ale neopouštím herectví úplně. Pořád je mou vášní a určitě se k němu jednou vrátím," dodal jeden z mála herců indického původu, kteří se prosadili v Hollywoodu.

I to může být jedním z důvodů, proč si ho Obama vybral. Penn už pro něj pracoval při prezidentské kampani, mluvil dokonce na jeho inauguračním projevu před Lincolnovým památníkem - který byl ostatně i přehlídkou Obamových příznivců ze showbyznysu.

Nabídka přišla od prvního afroamerického prezidenta už před několika měsíci. Ve své nové roli - za kterou ovšem dostane mnohem menší honorář -  prý bude jeho publikem de facto celá americká veřejnost.

"Jsou vlastně vstupními dveřmi do Bílého domu. Boří byrokratické přehrady mezi lidmi a administrativou," řekl Penn na adresu nových kolegů. Kdy přesně k nim ale nastoupí, není ještě známo.

Prezident USA Barack Obama a ministryně zahraničí Hillary Clintonová: Budoucí návštěvníci Prahy
Prezident USA Barack Obama a ministryně zahraničí Hillary Clintonová: Budoucí návštěvníci Prahy | Foto: Reuters
Čtěte také:
B-Rock Obama míří do Prahy už bez hip-hopových fanfár
Springsteen se na Obamově večírku trapně zakoktal
Rapper Ludacris uráží McCaina. Z lásky k Obamovi
 

Právě se děje

Další zprávy