Do blba! už se dívalo 200 tisíc lidí

RiK
25. 11. 2005 12:00
Praha - Filmová komedie Doblba! režiséra a producenta Petra Vachlera se podle výsledků divácké návštěvnosti stala nejúspěšnějším snímkem podzimu 2005.

Film od premiéry 29. září vidělo v kinech již 200 tisíc diváků. Tuto hranici podle statistik nepřekročil žádný z filmů, které vstoupily do distribuce po prázdninách.  "Být s Doblba! nejúspěšnějším filmem podzimu mě těší, i když Harry Potter našich čísel asi dosáhne rychleji pomocí svých oblíbených kouzel," říká Petr Vachler.

O dalších osudech filmu říká: "Teď hlavně čekáme na naše první pokusy v zahraničí. Pár lidem z Londýna a Kolína nad Rýnem se film líbil, tak uvidíme jestli jej doporučí i zbytek komise pro jeden významný evropský festival. To bude pro nás první odrazový můstek a poznatek, kolik diváků máme šanci posbírat v zahraničí. Doma se těšíme na čtvrtmilióntého diváka, kterému připravujeme krásnou náhrobní desku a pár drobných dárků pod stromeček. Možná nějaký kradený stromek? I my Doblba! myslíme na hezkou vánoční nadílku, veselé kapry a šťastné vánočky."

 

Právě se děje

Další zprávy