Ovčí bulvy, žabí džus i kachní embrya. Nejnechutnější jídla světa jsou jen pro otrlé

Dan Poláček Magazín Dan Poláček, Magazín
29. 5. 2024 7:21
Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.

Ikizukuri - ještě živé ryby a mořské plody

Ikizukuri znamená připravené zaživa. Jedná se o sašimi z ryb, chobotnic, humrů nebo krevet, které kuchař vyloví a následně z nich bez usmrcení odřezává kousky masa. Ty se obvykle podávají s nakládaným kořenem zázvoru, wasabi, citronovou šťávou a sójovou omáčkou. V Německu a Austrálii je japonská pochoutka zakázaná.

 

Právě se děje

Další zprávy