Ovčí bulvy, žabí džus i kachní embrya. Nejnechutnější jídla světa jsou jen pro otrlé

Dan Poláček Magazín Dan Poláček, Magazín
29. 5. 2024 7:21
Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.
Surströmming, ilustrační foto
Surströmming, ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Surströmming - švédský kvašený sleď

Mezi vůbec nejhůře páchnoucí jídla na světě patří švédský surströmming - sleď, který se nechává půl roku kvasit ve slaném nálevu. Koho silné aroma neporazí, dá si k rybě obvykle ještě brambory, cibuli či chléb a nakonec ji zapije pořádnou dávkou pálenky.

 

Právě se děje

Další zprávy