Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.
Peruánský žabí džus
Peruánci obohatili gastronomii o jugo de rana - tedy žabí džus. Připravuje se tak, že se obojživelník zabije prudkým úderem, stáhne se z kůže a poté se s vodou, křepelčími vejci, medem a kořením hodí do mixéru. Vznikne zelená pěna, která už se nakonec jen přecedí, aby v ní nezůstaly úlomky žabích kostí. Šťáva je známá svými léčebnými účinky, místní obyvatelé ji používají na chudokrevnost, bronchitidu, astma, impotenci i osteoporózu.