Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.
Kiviak - ptáci kvašení ve vykuchaném tuleni
Inuité na jihozápadu Grónska jsou pověstní tradičním pokrmem jménem kiviak. Jde o drobné arktické ptáky, kteří se nechávají tři až osmnáct měsíců kvasit ve vykuchané mršině tuleně. Pojídají se obvykle tak, že se nejprve ukousne hlava a následně se z ptačího masa vysaje šťáva. Chutí se mají blížit sýru gorgonzola. Neobvyklý způsob konzervace Gróňanům pomáhal přežít kruté zimy, během nichž bojovali s nedostatkem potravin.