Ovčí bulvy, žabí džus i kachní embrya. Nejnechutnější jídla světa jsou jen pro otrlé

Dan Poláček Magazín Dan Poláček, Magazín
29. 5. 2024 7:21
Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.

Shirako - váčky plné rybího semene

V Japonsku si lze pochutnat na váčcích plných rybího semene. Říká se jim shirako, což v doslovném překladu znamená bílé děti. Nejčastěji se používá mlíčí z tresky, které se buď uvaří v páře, anebo se pojídá syrové s rýží. Podle znalců se vyznačuje nasládlou, krémovou chutí a doslova se rozplývá na jazyku.

 

Právě se děje

Další zprávy