Ovčí bulvy, žabí džus i kachní embrya. Nejnechutnější jídla světa jsou jen pro otrlé

Dan Poláček Magazín Dan Poláček, Magazín
29. 5. 2024 7:21
Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.

Casu Marzu - sardinský sýr s mušími larvami

Recept na sardinský sýr Casu Marzu je prostý. Stačí rozříznout blok pecorina a nechat ho chvíli bez dozoru. Postupně se na něj sletí sýrové mušky sýrohlodky drobné a nakladou do něj stovky vajíček. Jejich larvy pak na sýru začnou hodovat, rozkládat jeho tuky a vylučovat částečně natrávené výkaly. Právě v této podobě si na pecorinu obvykle pochutnávají také strávníci. Jen si musí dát pozor, aby jim živé larvy neskočily do očí, a také riskují, že se jim usadí ve střevech.

 

Právě se děje

Další zprávy