Ovčí bulvy, žabí džus i kachní embrya. Nejnechutnější jídla světa jsou jen pro otrlé

Dan Poláček Magazín Dan Poláček, Magazín
29. 5. 2024 7:21
Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.

Čínské rýžové víno s myšími mláďaty

Z čínského kantonu Guangzhou pochází rýžové víno, které se nechává přinejmenším rok zrát s těly myších mláďat. Místní obyvatelé s ním léčí astma i onemocnění jater. Naneštěstí ale chutná po benzínu a hnilobě.

 

Právě se děje

Další zprávy