Spisovateli Vieweghovi praskla aorta, je v nemocnici

ČTK ČTK
10. 12. 2012 22:17
Stav padesátiletého spisovatele je stabilizovaný
Michal Viewegh.
Michal Viewegh. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Michalu Vieweghovi, který patří mezi nejúspěšnější české spisovatele, praskla o víkendu aorta. Skončil v pražské nemocnici IKEM.

Jeho stav je v současné době stabilizovaný, uvedl server iDnes.cz.

Padesátiletého spisovatele v sobotu večer přepadla náhlá slabost. Sám si zavolal sanitku. Lékaři měli původně podezření na infarkt, vyšetření ale ukázalo prasklou aortu.

"Zřejmě naštěstí šlo jen o nějakou jemnou prasklinku, jinak by podle lékařů neměl šanci převoz přežít," řekl vydavatel Vieweghových knih Martin Reiner.

Viewegh v umělém spánku absolvoval čtyřhodinovou operaci. Nedojde-li k žádným komplikacím, měl by být v noci na úterý postupně odpojen od všech přístrojů.

Viewegh je autorem řady domácích bestsellerů a jako jeden z mála současných českých literátů uspěl i v zahraničí. Na svém kontě má přes dvě desítky knih, řadu překladů i několik filmů podle svých předloh.

Do povědomí čtenářů se dostal svou druhou knihou Báječná léta pod psa (1992), které se prodalo přes 100 tisíc kusů. Podle Reinera se doposud prodalo mezi jedním a jedním a půl milionem Vieweghových knih.

 

Právě se děje

Další zprávy