Olivierovu cenu získali -náctiletí herci

ČTK, RiK
27. 2. 2006 12:30
Londýn - Tři mladí zpěváci, kteří hrají v Londýně titulní roli v muzikálu Billy Elliot, se postarali o malou senzaci.
Všichni tři představitelé hlavní role muzikálu Billy Eliot
Všichni tři představitelé hlavní role muzikálu Billy Eliot | Foto: http://www.workingtitlefilms.com

V neděli totiž získali nejvyšší britské herecké ocenění.

Patnáctiletí James Lomas a Georgie Maguire a třináctiletý Liam Mower převzali při slavnostní ceremonii cenu Laurence Oliviera. Chlapci hrají hlavní roli v muzikálu Eltona Johna. John jej napsal podle známého filmu o chlapci z hornického města, který se přes odpor otce stane tanečníkem.

Všichni tři byli neznámí až do konkurzu na muzikál, jehož se zúčastnilo 3 000 uchazečů. V hlavní roli - vzhledem k velkému počtu představení a náročnosti role - spolu v představení alternují.

V klání o Olivierovu cenu porazili známého filmového herce Ewana McGregora, který byl nominován za úlohu v inscenaci klasického muzikálu Guys and Dolls.

Fotografie z loňské premiéry muzikálu
Fotografie z loňské premiéry muzikálu | Foto: http://www.workingtitlefilms.com/

Samotný muzikál získal ještě ceny za nejlepší žánrovou novinku za rok 2005, nejlepší choreografii a nejlepší zvuk.

Ceny Laurence Oliviera se udělují od roku 1976 a oceňují výkony v činohře, muzikálu, opeře a baletu. Letos mezi jinými dostal cenu za herecký výkon v činohře Američan Brian Dennehy za výkon ve Smrti obchodního cestujícího od Arthura Millera.

Inscenace Heddy Gablerové Henrika Ibsena dostala čtyři ceny, včetně ocenění pro nejlepšího režiséra (Richard Eyre) a herečku (Eve Bestová). Zvláštní cenu za přínos divadlu převzal herec Ian McKellen.

 

Právě se děje

Další zprávy