Kniha prozradí, proč je Hannibal kanibal

Reuters, BBC, jš
20. 9. 2006 12:30
Toronto - O tvrdém dětství Hannibala Lectera, nejslavnějšího kanibala světové literatury a kinematografie, se dozvíme z knihy Hannibalův zrod.
Hannibal Lecter v nejlepších letech (Anthony Hopkins ve filmu Mlčení jehňátek)
Hannibal Lecter v nejlepších letech (Anthony Hopkins ve filmu Mlčení jehňátek) | Foto: Aktuálně.cz

Spisovatel Thomas Harris se ke své nejslavnější postavě vrátil po sedmi letech, kdy nic nenapsal. Hannibalův zrod se bude v anglickém originále prodávat od 5. prosince a první náklad bude na předvánoční trh dopraven v milionu a půl výtiscích. Zároveň vyjde audio nahrávka, na které Harris bude svůj text sám předčítat.

V novém pokračování Hannibalových osudů se Harris rozhodl začít od Adama: zrod krutého vraha a lidojeda sleduje od šestého do dvacátého roku jeho života, kdy mu ve druhé světové válce zemřeli rodiče i sestra Míša a on žije ve východní Evropě. Právě zde by se čtenáři měli dozvědět pohnutky, které Lectera vedly k oblibě pochoutek připravených z lidských orgánů.

Hannibala Lectera léta učednická (Gaspard Ulliel ve filmu Mladý Hannibal)
Hannibala Lectera léta učednická (Gaspard Ulliel ve filmu Mladý Hannibal) | Foto: Aktuálně.cz

Starší knihy s Lecterem, Rudý drak, Mlčení jehňátek a Hannibal, tak budou pokračováním novinky. Hannibal se stal kriminální celebritou po úspěšném filmovém zpracování Mlčení jehňátek, které zajistilo úspěch nejen jemu, ale i hercům Anthony Hopkinsovi a Jodie Fosterové coby agentce FBI. Herci stejně jako režisér Jonathan Demme získali Oscara.

Filmové pokračování Rudý drak (existují dokonce dvě verze) a Hannibal už kritika odmítla, přesto se s filmovou podobou nového Hannibala podle Harrisova scénáře a s názvem Mladý Hannibal do kin počítá v únoru 2007 - natáčelo se loni v zimě v Česku. Ve filmu už Hopkinse pochopitelně neuvidíme, nahradí ho jednadvacetiletý francouzský herec Gaspard Ulliel, kterého jsme mohli vidět ve snímcích Líbejte se, s kým je libo, Příliš dlouhé zásnuby nebo Paris, je t´aime.

 

Právě se děje

Další zprávy