Kaiser i Kubišová lákají na letní rej

Jitka Gráfová
19. 6. 2006 12:45
Praha - Sehnat lístky na Kubišovou, Kaisera nebo Cibulkovou v divadle Ungelt je někdy nemožné. Kdo je chce vidět, má teď šanci na jejich Letní scéně.
Foto: Divadlo Ungelt

"Letní scéna na Hradčanech má kapacitu dvě stě míst. Oproti loňsku má vyvýšené hlediště, a diváci tak mají lepší výhled," říká umělecký ředitel Divadla Ungelt Milan Hein.

Přehlídku minulý týden odstartovaly recitály Marty Kubišové. Jejími hosty byli například Václav Neckář nebo Helena Vondráčková. V úterý a ve středu uvídí diváci Lucii Bílou a Karlem Gottem. 

Podle Kubišové má přírodní scéna své kouzlo. "Když se setmí, je jedno, jestli jste v divadle nebo pod širým nebem. Ale letní scéna je jedinečná," uvedla.

Hlavním pilířem Letní scény jsou ovšem divadelní představení. Největším lákadlem bude hra Šest tanečních hodin v šesti týdnech s Chantal Poulainovou a Oldřichem Kaiserem, která si "kamennou" premiéru odbyla v polovině května.

Foto z představení Láska a porozumění
Foto z představení Láska a porozumění | Foto: Divadlo Ungelt

Na scéně bude uvedena řada dalších divácky oblíbených představení. Vilma Cibulková a Miroslav Etzler se představí v milostném příběhu odehrávajícím se na pozadí událostí 11. září 2001 v New Yorku. Hru Trůn milosrdenství režíroval Viktor Polesný.

Připraveno je představení Na ocet se Zuzanou Bydžovskou a Miroslavem Etzlerem nebo inscenace Láska a porozumění s Richardem Krajčem a Lindou Rybovou v hlavních rolích.

Agentura Alexeje Pyška na letní scénu přiveze svoje inscenace Motýli - ve které hraje Vojta Kotek a Valérie Zawadská - a Dveře aneb Pane vy jste náhoda, kde hlavní role ztvárnili Jitka Smutná, Jan Hartl a Jana Stryková.

Na příští sezonu chystá divadlo Ungelt dvě novinky. První z nich bude hra Dumb Show, v níž se v režii Lukáše Hlavici představí po boku Táni Vilhelmové Viktor a Martin Preissovi; druhou pak hra Picasso, jež má být koncertem pro Milana Kňažka a Vilmu Cibulkovou v režii filmaře Jiřího Svobody.

Lístky od 225 korun si diváci mohou koupit na pokladně Letní scény nebo v síti Ticketportal a Ticket Art.

Podrobný program letní přehlídky najdete ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy