Carmen vyprodala chebské Studio D

ČTK, dab
16. 12. 2005 19:00
Cheb - Činoherní soubor Západočeského divadla v Chebu připravil dvojitou premiéru originálního nastudování Bizetovy opery Carmen.

Poprvé operu odehraje před vyprodaným hledištěm divadelního klubu Studio D v pátek večer, druhá premiéra se odehraje v neděli na stejném místě a od 19 hodin.

Přes velký zájem veřejnosti o netradičně pojatou Carmen, jež bude kombinací opery, muzikálu i klasické činohry, si pro její uvedení umělecký šéf souboru Zdeněk Bartoš vybral divadelní klub. Měl pro to hned tři důvody: "Hru jsme pracovně označili jako kapesní Carmen a je to spíše studiová verze. Studio D chceme v budoucnu více využívat a přilákat sem co nejvíce lidí. No a ve velkém divadle se zkouší další premiéra, kterou uvedeme na Silvestra," řekl Bartoš.

Chebskou "kapesní Carmen" režíruje Jiří Trnka. "Mělo by to být lehké a hravé," zdůraznil Trnka. "Já sám jako divák dávám přednost představením, kde se zasměji a dobře se pobavím, ale zároveň si odnesu ještě nějaký hlubší pocit, než že jsem si jen příjemně odpočinul. Carmen je především nádherná legenda o lásce," poznamenal režisér.

Choreografie představení se ujala Ivana Dukičová, dlouholetá primabalerína Národního divadla v Novém Sadě. Kostýmy navrhla Andrea Dobrovská. Carmen je od září již čtvrtou premiérou chebského divadla, dalších pět se jich pro tuto sezónu chystá.

 

Právě se děje

Další zprávy