Brod zve na knihy a večeři se spisovateli

krk
5. 10. 2007 9:00
Na Vysočině začíná tradiční knižní veletrh
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Knihy dvou stovek nakladatelů a při troše štěstí i večeři s jejich autory nabízí  17. ročník nejstaršího knižního veletrhu u nás, který dnes začíná v Havlíčkově brodě

Jeho ředitelka Markéta Hejkalová zve návštěvníky na šedesát akcí a skoro tolik spisovatelů.

Veletrh se koná v pátek a v sobotu v Kulturním domě Ostrov. Dvoudenní vstupenky stojí 40 korun a čtyřikrát se budou losovat o společné jídlo s autory a další ceny.

"Naše specifikum je v tom, že sem jezdí i mnoho menších nakladatelů. Třeba začínajících nebo exkluzivně zaměřených, které jinde nepotkáte a jejich knihy se běžně nevyskytují v knihkupecké síti. Můžete tu potkat i mnoho autorů, kteří vydávají knihy vlastním nákladem," říká ředitelka přehlídky .

Ale nechybějí ani známá jména - včetně Michala Viewegha, Ludvíka Vaculíka, Ireny Obermannové, Jiřího Stránského, Ivana Mládka či Michala Horáčka.

Čtyři vítěze bude mít klání o nejkrásnější knihy veletrhu i soutěž Dopište Ivana Klímu!

Pořadatelé očekávají stabilních 13 tisíc návštěvníků. Loni jim první zahraniční host, spisovatel Arto Paasilinna, slíbil, že v jeho příštím románu se objeví Havlíčkův Brod.

Hejkalová, jinak také spisovatelka, která finského autora překládá a vydává třeba spolu s Waltarim, hlásí, že už se tak stalo.

 

Právě se děje

Další zprávy