Summer of Love rozdává beaty, lásku i melouny

Pavel Turek
16. 8. 2007 16:00
Největší český festival taneční hudby hledá nový směr

Praha - Loňský desátý ročník Summer of Love vyvrcholil vystoupením Kraftwerk. Poté, co organizátoři u příležitosti kulatého výročí sáhli do zlatého archivu elektronické hudby, už zase hledí vpřed, dávají šanci novým jménům a trendy formacím s menšinovým dopadem.

Pardubický open air si letos jako motto zvolil pobídku "Open your mind." To v reálu znamená nacpat do návštěvníka co nejpestřejší mix stylů  současné elektronické hudby od house přes techno, trance až po electro, hardtechno nu rave nebo crossover, aniž by hrozilo, že jeho tolerance bude otřesena.

REPORT: Jaký byl loňský ročník čtěte ZDE

To vše v tradici Summer of love, která se snaží představovat nové hvězdy žánru. Ani letos tomu nebude jinak, k slyšení je množství českých premiér a značný prostor dostali i zástupci nové generace domácí taneční scény.

Headlinery hlavního ze sedmi pódií budou britská drzá čela Audio Bullys, kteří do svého stylu zabudovaly prvky house, hip-hopu, grime i dubu. Vytvořili mj. remix pro Prodigy Out of Space a na posledním albu Generation (2006) do singlu Shot You Down vysamplovali hlas Nancy Sinatra ze skladby Bang Bang (My Baby Shot Me Down), kterou znovu uvedl do kurzu Kill Bill.

SPECIÁL: Letní festivaly najdete ZDE

S přímočarostí Audio Bullys kontrastuje subtilnější intelektuální click 'n' cuts, elektronika další velké atrakce, a sice společného vystoupení Ellen Allien a Apparat. Zástupci berlínských labelu Shitkatapult a Bpitch Control na sebe strhli pozornost na loňském společném albu Orchestra of Bubbles.

Apparat
Apparat | Foto: Apparat

Na hlavní "bezpředsudečné" scéně dále vystoupí Nathan Fake, jehož debut Drowning in a Sea of Love vyhodnotil časopis Mixmag jako nejlepší album roku 2006, a čeští Midi Lidi, kteří v současnosti propagují své první album Čekání na robota.

Zbylá pódia už si elektronickou scénu rozebírají pěkně segment po segmentu, někde nu trance, jinde jungle nebo techno. Stánky a doprovodné atrakce jsou samozřejmostí. Navíc si pořadatelé zavzpomínají na polozapomenutý zvyk z dávných parties, kdy se v průběhu noci rozdávalo ovoce pro osvěžení. Dámy v dobových krojích se tím pádem chystají od desíti večer rozdat 100 kilo melounů.

Spolupráce Summer of Love s Hnutím Duha se letos snaží prosadit nový trend v přístupu k recyklaci odpadů na festivalech. Všechny kelímky, plechovky a PET lahve budou zálohované, tudíž vratné a po skončení akce roztříděné. 

Akce začíná v sobotu 18. srpna v 16:00. Bližší informace najdete ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy