Šestý filmový Potter bude na podzim 2008

Reuters, Hej
8. 8. 2006 9:30
Los Angeles - Distribuční společnosti zbrojí: kdy vyslat do kin další filmové dobrodružství Harryho Pottera?
foto z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár
foto z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár | Foto: Aktuálně.cz

Ještě se neví, kdo ho bude natáčet a kdo v něm bude hrát. Ale už teď je jisté, že Harry Potter a Princ dvojí krve přijde do kin 21. listopadu 2008.

V šestém pokračování příběhů čarodějnického učně s jizvou na čele najde Harry Potter ve škole starou učebnici, která je majetkem záhadného Prince dvojí krve; z ní se dozví více o temné minulosti lorda Voldemorta.

Společnosti Warner Bros zbývá jen detail: najmout režiséra a najít herce. S Princem dvojí krve se datum premiér potterovského cyklu vrací do období Díkůvzdání.

Z prozatímních čtyř pokračování měl jen třetí díl - Harry Potter a Vězeň z Azkabanu - premiéru v létě. Za rok k němu ale přibude pátý díl, který se právě natáčí - Harry Potter a Fénixův řád. Ten režíruje britský režisér David Yates a Harry Potter se v něm uchyluje do domu Siriuse Blacka, kde se pro změnu dozvídá o tajemném Fénixově řádu.

Warner oznámil i další filmy pro příští prázdniny - romantickou komedii s Mandy Mooreovou License to Wed či velkolepé sci-fi Michaela Baye The Transformers.

V listopadu 2008 bude novým dobrodružstvím Harryho Pottera konkurovat pokračování animovaného Madagaskaru. 

 

Právě se děje

Další zprávy