V pohodové náladě rozdával podpisy. Do Varů přijel herec Clive Owen

ČTK ČTK
4. 7. 2024 18:03
Do Karlových Varů ve čtvrtek dorazil britský herec Clive Owen. Na sobotním závěrečném ceremoniálu převezme od Jiřího Bartošky cenu prezidenta filmového festivalu. Na držitele Zlatého glóbu a ceny Bafta čekala před hotelem Pupp asi stovka lidí.

Clive Owen v pohodové náladě rozdával podpisy. K hotelu Pupp dorazil zhruba s hodinovým zpožděním proti odhadům.

Owen v pátek uvede film Na dotek z roku 2004, v němž účinkuje po boku Julie Roberts, Juda Lawa a Natalie Portman. Právě za tento sarkastický a upřímný pohled na citové vztahy, vyprávějící o náhodných setkáních, spalující přitažlivosti i nečekaných zradách, byl nominován na Oscara. Drama režiséra Mikea Nicholse sleduje příběhy čerstvě rozvedené úspěšné fotografky, začínajícího spisovatele, který píše nekrology, tajemné dívky a sebevědomého dermatologa Larryho, jehož hrál právě Clive Owen.

Rodák z Coventry Owen absolvoval Královskou akademii dramatických umění. Kariéru zahájil v londýnském souboru Young Vic Theatre Company, kde ztvárnil několik rolí v shakespearovských představeních.

Po filmovém debutu v titulu Vroom z roku 1988 se objevoval především v televizních snímcích a seriálech, mezi nejúspěšnější patřila role charismatického Stephena Cranea z kriminální ságy Hazardér.

Ve stejné době, kdy se objevil v úspěšném Na dotek, ztvárnil také titulní roli v historickém Králi Artušovi. Rok nato hrál Dwighta McCarthyho ve filmu Sin City - Město hříchu.

S režisérem Alfonsem Cuarónem natočil Owen populární sci-fi Potomci lidí, se Spikem Leem thriller Spojenec, hlavní mužskou roli dostal v historickém dramatu Královna Alžběta: Zlatý věk z roku 2007 nebo v akčním thrilleru Toma Tykwera nazvaném International. V roce 2021 zpodobnil Billa Clintona ve třetí sérii antologie American Crime Story.

Video: Udělalo se mi špatně. Ramba řekla, proč málem odmítla Zápisník alkoholičky (3. 7. 2024)

Herečka Tereza Ramba čerstvě ztvárnila dramatickou hlavní roli ve filmu Zápasník alkoholičky, který míří do kin. Mluvila o něm v pořadu Spotlight. | Video: Tým Spotlight
 

Právě se děje

Další zprávy