Poldové z Miami Vice sestřelili Piráty

Reuters, kul
31. 7. 2006 11:00
Los Angeles - Tři týdny se na výsluní divácké pozornosti vyhříval Jack Sparrow a jeho Piráti z Karibiku. Teď ho vystřídala celovečerní verze seriálu Miami Vice.
Miami Vice
Miami Vice | Foto: Aktuálně.cz

Herci Jamie Foxx a Colin Farrell svému producentovi vydělali v USA za první tři dny promítání 25,2 milionu dolarů.

Miami Vice, v osmdesátých letech slavný seriál televize NBC, zfilmoval tehdejší produkční a scenárista Michael Mann, který se mezitím stal úspěšným režisérem - na kontě má snímky Poslední mohykán, Insider: Muž, který věděl příliš mnoho nebo Collateral.

Do filmu s rozpočtem 135 milionů dolarů obsadil oscarového Foxxe jako Rica (v televizi ho hrál Philip Michael Thomas) a Farrella - Sonnyho coby náhradu za Dona Johnsona.

I když natáčení stály v cestě hurikány či série zranění, výsledek naplnil očekávání převážně u diváků mladších třiceti let.

V Los Angeles měla premiéru adaptace známého TV seriálu. Hvězdami filmu, který Američané uvidí od 28. července, jsou Jamie Foxx a Colin Farrell.
V Los Angeles měla premiéru adaptace známého TV seriálu. Hvězdami filmu, který Američané uvidí od 28. července, jsou Jamie Foxx a Colin Farrell. | Foto: Reuters

Detektivové jsou na stopě pašerákům drog, jenže Sonny se zaplete s Isabellou, která má s jedním z kartelů co do  činění. Rico zatím s přítelkyní Trudy pátrá na vlastní pěst, nebezpečí si užívá při utajovaném převozu narkotik na Floridu ani se nevzdává pátrání po vrazích kolegů.

Miami Vice vstoupí do českých kin 17. srpna.

Čtěte také: Letní Hollywood zaútočí stovkou filmů

Ale ani Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže si nevedou špatně, ve čtvrtém týdnu od premiéry si vydělali přes 20 milionů dolarů a po celém světě celkem už utržili milionů 570. Pro studio Walta Disneyho je to nejúspěšnější snímek všech dob.

 

Právě se děje

Další zprávy