Žebřík 2006: Hlasování už odstartovalo

mor
3. 1. 2007 13:30
Praha - Začátkem března se opět budou udělovat tardiční filmové a hudební ceny Žebřík.
Foto: Report

Hudební a filmoví fanoušci do ní mohou posílat své hlasy do anktey s oficiálním názvem Žebřík 2006 Sony Ericsson Awards skrze SMS až do 28. února.

Osobnosti domácí hudební a filmové scény převezmou originální sošky výtvarníka Václava Česáka - Tančící R. Design sošky letos bude opět trochu pozměněn.

 

Počátkem března bude tradičně oceněn nejlepší český film uplynulého roku a první tři interpreti anebo skupiny v každé z dalších devíti kategorií.

"To je jedno ze specifik Žebříku. Ceny předáme nejen vítězům, ale i dalším medailistům. Kategorie byly mírně pozměněny, např. přibylo Hudební DVD roku. Naopak jsme zrušili Osobnost roku, která se často shodovala s vítězi jiných kategorií, a byla tak trochu za zásluhy než za konkrétní hudební výkon v uplynulém roce," říká vydavatel pořadatelského magazínu Report Jaroslav Hudec.

Foto: Report

Jedenáctou a jedinou zápornou kategorií je tzv. Průser roku, který bývá pouze oznámen a cenu "za výkon a za odměnu" si její vítěz proto neodnese.

Vítěze patnáctého ročníku ankety oznámí její organizátoři 9. března na slavnostním večeru v plzeňském domě kultury Inwest.

Během vyhlášení, které potrvá bezmála pět hodin, vystoupí na hlavní scéně kapely Support Lesbiens, J.A.R., Peha, Gaia Mesiah a další, které v anketě uspějí. Večerem bude počtvrté v řadě provázet režisér Zdeněk Suchý.  

Foto: Report

Infobox

JAK HLASOVAT?

Formou SMS na číslo 900 30 06
ve tvaru ZB číslo kategorie D
jméno příjmení interptera
(nebo název skupiny nebo alba).

Kategorie jsou vedeny pod
těmito čísly:

1  SKUPINA
2  ALBUM
3  SKLADBA
4  VIDEOKLIP
5  ZPĚVÁK
6  ZPĚVAČKA
7  DJ
8  OBJEV
9  HUDEBNÍ DVD
10  FILM
11  PRŮSER

 

 

Druhá scéna Žebříku bude věnována předním hiphopovým projektům. "Volí se zajímaví zástupci všech žánrů," slibuje Hudec.

Zpěvačkou minulého ročníku byla Aneta Langerová, vítězným zpěvákem se stal Dan Bárta a nejlepší skupinou Chinaski. Překvapením byla kapela Clou a v kategorii Nejlepší film vyhrálo  Štěstí Bohdana Slámy.

Ceny si odnesli ještě DJ Wich, Vypsaná fixa, Divokej Bill, Anna K, Lenka Dusilová, Matěj Ruppert, Petr Bende, Gaia Mesiah, Ladida, Lucca a Richard Krajčo. 

 

Právě se děje

Další zprávy