Willie Nelson zpívá o lásce kovbojů-gayů

Irena Hejdová Irena Hejdová
17. 2. 2006 13:30
Los Angeles - Country zpěvák se připojil k tvůrcům filmu Zkrocená hora a na Valentýna vydal píseň o lásce dvou kovbojů. NOVÉ VIDEO.

Nahrávku Kovbojové se často tajně (milují)  - Cowboys Are Frequently, Secretly (Fond of Each Other) - připravil Nelson pro soundtrack ke snímku Zkrocená hora, jenž si vysloužil přízvisko homosexuální romance a který je hlavním favoritem blížícího se oscarového klání (do českých kin vstoupí 2. března).

V textu mimo jiné zazní: "Kovbojové se často tajně milují, na co jiného by měli ta sedla a boty? Je mnoho kovbojů, kteří nerozumí tomu, co cítí ke svému bratrovi. V každém kovbojovi je žena, která by se ráda osvobodila."

Píseň Neda Subletta pochází už z roku 1981 a Nelson ji poprvé naživo zahrál v úterní rozhlasové show Howarda Sterna. "Dvacet let tahle píseň ležela v šuplíku. Ale teď nastala její chvíle," prohlásil. Píseň je exkluzivně nabízena ke stažení prostřednictvím iTunes; chystá se i videoklip, který ji doplní.

Willie Nelson zpívá na soundtracku ke Zkrocené hoře také skladbu He Was A Friend of Mine.

Reuters připomíná, že autor písní Mami, nenech své děti vyrůst v kovboje (Mama Don't Let Your Babies Grow Up to be Cowboys) či Moji hrdinové vždycky budou kovbojové (My Heroes Have Always Been Cowboys) může svým novým "gay-songem" pobouřit ty, kdo kovboje vnímají jako ikonu amerického heterosexuálního muže.

"Prostě jen otvírám dveře," říká zpěvák, který píseň nahrál už loni ve svém domácím studiu v Texasu. Agentury ještě dodávají, že pro Nelsona má píseň i osobní rozměr: jmenují jeho dlouholetého manažera Davida Andersona, který mu před dvěma lety řekl, že je gay.  

Zkrocená hora
Zkrocená hora | Foto: Bioscop

Jiní ovšem připomínají že Willie Nelson prostě "drží prst na tepu doby" a je v oblasti psaní na politickou a společenskou objednávku nepřekonatelný. To ostatně dokázal sebeparodickou rolí "nájemného písničkáře" ve filmu Vrtěti psem (s nazapomenutelnou písní o staré botě).

 

Právě se děje

Další zprávy