VIDEO Boris Carloff přiváží z Islandu uvolněnou novinku

Andrea Šafářová
19. 9. 2014 16:38
Český hudebník a producent Boris Carloff představuje nový autorský materiál. Podívejte se na pilotní skladbu Days Go By z chystané studiové trojky Morphosis.
Boris Carloff na Islandu.

Video - Dny plynou a čím dál rychleji, jak se blíží nová deska Borise Carloffa, zdá se. Nešlo si nevypůjčit slov z názvu prvního singlu českého muzikanta a producenta, jehož třetí studiový balíček Morphosis poputuje k posluchačům již 17. října. O měsíc dříve, na své narozeniny, z něj „odkrojil“ testovací vzorek s titulem Days Go By. Na svoje poměry“ velmi uvolněný.

„Text písně je o tom, jak strašně rychle nám ubíhá život a nikdy nestíháme, co chceme. Zpívám o tom, jak se člověk mění díky vnějším skutečnostem. Kvůli tomu je jinou osobou, než byl třeba před deseti lety,“ přibližuje významovou rovinu singlu Carloff, jenž v něm natočil všechny nástroje. Oproti předcházejícímu albu Escapist se z audiovizuálního hlediska stává přístupnější – tehdy se totiž vypisoval z úmrtí otce a bratra.

Boris Carloff s cenou Apollo.
Boris Carloff s cenou Apollo. | Foto: ČTK

Po zhlédnutí videoklipu z dílny stálého spolupracovníka Martina Živockého se netřeba ptát, kde se tříbil zvuk připravovaného alba. Záběry, pořízené časosběrnou metodou a přehrané pozpátku ve zrychleném tempu, na člověkem neposkvrněnou krajinu a snaha zachytit kolísavost počasí jasně usvědčují severský Island. Na něm se držitel ceny Apollo a dvojnásobný vítěz ceny Anděl za předloňský materiál Escapist setkal s Barðim Johanssonem (spolupracoval třeba s letošním headlinerem Colours of Ostrava Ólafurem Arnaldsem), který souhlasil s produkcí alba Morphosis.

Pro Carloffa to bude novinka - minulá deska prošla jenom pod jeho rukama. Na aktuálním albu se v roli hosta objeví třeba Kata Mogensen z islandské kapely Mammút, vítěze několika prestižních Islandských hudebních cen.

Letnímu pobytu na atlantském ostrovu předcházelo třítýdenní soustředění v Chorvatsku, kde si zpěvák v květnu letošního roku postavil provizorní studio a věnoval se skládání písní. Na svých facebookových stránkách poznamenal, že novinku považuje za svoje dosud nejzdařilejší dílo. Zároveň připustil, že oproti Escapist na ní ubylo temnoty.

Carloffovy Proměny budou pokřtěny 17. října v pražském klubu La Loca.

 

Právě se děje

Další zprávy