V Roxy bude zadumáno. Khoiba křtí DVD

mor
6. 12. 2006 11:24
Praha - Ještě dřív než pražské elektronické formaci Khoiba vyjde druhé řadové album, pokřtí v Roxy své první DVD. UVNITŘ: UKÁZKY A VIDEOKLIP
Foto: Aktuálně.cz

Tortourism bude obsahovat několik videoklipů, například ke skladbám That Reason, 202, Facilities nebo Pathetic. Také čtyři dokumentární videa, kuriózní fotografie z archivu kapely a hlavně záznam koncertu ze slovenského festivalu Hodokvas 2005.

"Živá vystoupení jsou pro nás velmi důležitá, vždy je v nich plno emocí. Jsme rádi, když se publikum nechá hudbou unést a pošle nám zpět na pódium nějakou pozitivní zpětnou vazbu," říká kapela v tiskovém prohlášení.

Skupina Khoiba vznikla v roce 2002, když zpěvačka Ema Brabcová a kytarista Filip Míšek odešli z Roe-deer. Dvoučlenné jádro ještě doplňuje na baskytaru Petr Šámal a Yonatan Omer na bicí.

Svůj debut s názvem Nice Traps kapela vydala předloni a album se postupem času dostalo nejen na německý, francouzský trh, ale i do Spojených států či Ruska. Po dvou letech od vydání se má dostat i do Japonska.

Foto: Aktuálně.cz

Skupina svou zadumanou nadžánrovou hudbu charakterizuje jako "pop a atmosférickou hudbu plnou melancholie a pozitivních emocí. Občas je velmi dynamická, jindy zase jemná.".

Infobox

  • Na videoklip ke skladbě
    Pathetic se podívejte ZDE

  • Na videoklip ke skladbě 202
    se podívejte ZDE

  • Na videoklip Not As It Seems
    se podívejte ZDE

  • Čtyři celé skladby
    si poslechněte ZDE

 

Kromě toho, že především pražskou kritikou adorovaná skupina vydává svoje první DVD, také současně dokončuje i práci na druhé řadovce. Její vydání je předběžně stanoveno na březen příštího roku.

DVD s názvem odkazujícím k názvu slavné desky Roxette pojmenované Tourism pokřtí Khoiba v pražském klubu Roxy ve čtvrtek 7. prosince. Na křtu kromě Khoiby vystoupí jako hosté DJ Josef Sedloň a frontman kapely Southpaw Gregory Finn.

Po vystoupení v Praze odehraje Khoiba do konce roku ještě tři koncerty, všechny Německu.

 

 

Právě se děje

Další zprávy