U2 vydávají best of. Prý už definitivní

8. 10. 2006 10:00
Dublin - Nejslavnější irská kapela a jeden z rockových gigantů znovu účtuje na Best Of. Už potřetí.
Foto: U2

Jednodiskové album má vyjít 20. listopadu a kromě šestnácti hitů (jejich jména ještě nejsou známá) tu nabídne i novou skladbu plus charitativní singl The Saints Are Coming, coververzi hitu punkových The Skid.

Ten U2 nahráli společně s americkými Green Day na podporu nadace Music Rising, která se stará o hudebníky postižené loňským hurikánem Katrina. Poprvé ho na veřejnosti představili 25. září v New Orleans při znovuotevření stadionu Louisiana Superdome, kde se jindy hraje americký fotbal, baseball a košíková

Podívejte se na záznam vystoupení U2 a Green Day ZDE

Foto: Reuters

Novinky byly natočeny v londýnském studiu Abbey Road a jejich producentem se stal Rick Rubin, dřívější spolupracovník Red Hot Chili Peppers, System of a Down nebo americké série Johnnyho Cashe, ze které právě v hitparádách boduje posmrtné album "muže v černém".. 

Album na trh uvede právě song The Saints Are Coming, kterou si fanoušci od 30. října mohou stáhnout z iTunes, o týden později přijde do obchodů CD singl.

U2 už dvě alba Best of už mají, to první pokrývá léta 1980-1990, druhé léta 1990-2000, dohromady se jich prodalo přes dvacet milionů. Fanoušci ale čekají i na nové řadové album, to zatím poslední How To Dismantle An Atomic Bomb je už dva roky staré.

 

Právě se děje

Další zprávy